• Muzikál: Bedári

          • Č Í T A J T E  Ď A L E J !!

            Ide o najslávnejší  a najdlhšie hraný divadelný muzikál na svete, s množstvom prestížnych
            ocenení ! Príbeh o Jeanovi Valjeanovi, galejníkovi na úteku, vychádza z kultového románu
            francúzskeho klasika Victora Huga „Les Misérables" a vo Francúzsku sa dočkal prvého
            muzikálového stvárnenia v r. 1980. Muzikál doteraz videlo viac ako 70 miliónov divákov,
            uviedli ho v 52 krajinách, viac ako v 400 mestách a v 22 rôznych jazykoch. Je zapísaný
            v Guinessovej knihe rekordov !  V prebásnení Jána Štrassera  sa muzikál v roku 2021 dočkal
            prvýkrát slovenského spracovania ! V réžii francúzskej režisérky a za účasti 35-tich účinkujúcich,
            25-tich členov Symfonického orchestra  Slov. rozhlasu a desiatok technikov, osvetľovačov,
            zvukárov, garderobiérok, maskérok, inšpície...  Myslíme, že tento skvost stojí za to vidieť!

            Predstaviteľov hlavných rolí nájdete na

            https://www.novascena.sk/podujatia/bedari-20220 920-1900.

            Zo známych tvárí je to napríklad Katarína Hasprová, Peter Makranský, Dárius Koči, Patrik
            Vyskočil, vychádzajúca hviezda Michal Candrák (kedysi zvíťazil na našej súťaži POP Senica) 

            a aj senický rodák, výborný spevák Erik Michálek.  

            Poďme podporiť slovenskú kultúru!

            Navyše môže byť vstupenka  mikulášskym či vianočným darčekom

            pre vašich blízkych.

          • Ponuka krúžkov

          • na nový školský rok 2022/2023

            Prihláste sa k nám prostredníctvom elektronickej prihlášky :)

            Dočasne je pozastavené prihlasovanie na krúžok Gymnastika pre MŠ (má naplnenú kapacitu).

            Ďalšie prihlášky do tejto skupiny nebudú momentálne zaradené.

          • Run4Forest

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Run4Forest.

            "ekologická" akcia od študentského parlamentu a Stonožky. Aj od iniciátora, parlamentu Stará Ľubovňa. Ide o celoslovenský termín podujatia - organizuje sa vo viacerých mestách na Slovensku. To senické tak vyšlo popri Míle pre mamu, čo možno podporí i túto myšlienku (veď sme vyhlásili i bežeckú kategóriu Oteckov s deťmi do 6 rokov), ale najmä sa podporia obe akcie navzájom. Tak nech už prídete na hociktoré z nich, bežte pozrieť aj to "druhé" Teší sa na vás aj Janko Slezák, ktorí bude "navádzačom" práve najmladšej kategórie ockov s deťmi.

          • Mažoretky SPIRIT na Majstrovstvách Slovenska v Hlohovci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mažoretky SPIRIT na Majstrovstvách Slovenska v Hlohovci.

            ...a je to tu! Dve prvé miesta na Majstrovstvách Slovenska v Hlohovci - miniformácia našich najmladších mažoretiek MiniSpirit, s trénerkami Barborou Parčiovou a Patríciou Tomanovou. Ďakujeme za krásnu reprezentáciu a ďakujeme trénerkám, rodičom a DIEVČATÁM!!! Laurinke Sch., Rebe, Eliške, Barborke, Natálke a Laurinke K. V Hlohovci však boli všetci a ani staršie dievčatá sa v ostrej konkurencii z celého Slovenska veru nestratili - Spirit junior získali v kategórii mini mix krásne 4.miesto (v mixe sa používajú paličky aj chumle súčasne). 4. miesto získali aj Spirit senior, a to v kategórii minibaton. Veľká gratulácia dievčatá. Držíme palce 15.5. 2022 na Karvinskom pohári.

          • Run4Forest

          • ..a opäť jedna "ekologická" pozvánka od študentského parlamentu a Stonožky. Aj od iniciátora, parlamentu Stará Ľubovňa. Ide o celoslovenský termín podujatia - organizuje sa vo viacerých mestách na Slovensku. To senické tak vyšlo popri Míle pre mamu, čo možno podporí i túto myšlienku (veď sme vyhlásili i bežeckú kategóriu Oteckov s deťmi do 6 rokov), ale najmä sa podporia obe akcie navzájom. Tak nech už prídete na hociktoré z nich, bežte pozrieť aj to "druhé" Teší sa na vás aj Janko Slezák, ktorí bude "navádzačom" práve najmladšej kategórie ockov s deťmi. Prihlásiť sa môžete vopred, cez qr code, alebo na mieste, priamo pred každou kategóriou. Príďte si zabehať "pre les"!

          • Darujte 2% z daní !!

          • Milí rodičia, pracujúca mládež, naši fanúšikovia, priatelia a známi. Doba je náročná, ale niektoré zákonitosti zostali priaznivé - stačí len trocha vášho času a dobrý skutok je na svete – venovanie 2% (resp.3%) z vašich daní  za rok 2021. Zároveň ďakujeme za vašu minuloročnú finančnú pomoc. Vďaka nej sme dopriali mládeži v CVČ nové pomôcky k aktivitám, podporili literárnu súťaž a letný tábor CVČ. V tomto roku plánujeme vybudovať v CVČfunkčný dvor s okrasnou záhradkou a prostriedky z 2 % daní by sme radi využili na vybudovanie altánku v dvore. Najmä pre činnosť detí a mládeže v jarných a letných mesiacoch. Veríme, že sa s vami na tejto činnosti stretneme i ako dobrovoľníci a pomôžeme tak dobrej veci spoločne.

            Termín do kedy môžete požiadať svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania daní  a vystavenie potvrdenia, je do 15.2.2022. Ten do 30.3.2022 vydá Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov a vy vyplníte Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane. (týka sa to i živnostníkov a podnikateľov, nie len zamestnávateľov) Obe tlačivá treba odovzdať do 30.4.2022 na príslušnom Daňovom úrade. Vyhlásenie nájdete na stiahnutie na webe CVČ Senica. (ide o OZ Študentský parlament mesta Senica, ktorý pôsobí pri CVČ). Vyplnené tlačivá môžete priniesť do CVČ, doručíme ich včas na Daňový úrad.

            Čisté tlačivá poskytnú aj na Daňových úradoch, len tam treba správne vyplniť IČO - 52861422 a správne obchodné meno: Študentský parlament mesta Senica.

            Ďakujeme. Budeme vďační za každé jedno rozhodnutie k tomuto činu! A tešíme sa na stretnutie v novom altánku a na podujatiach na vynovenom dvore CVČ.


          • OZNAM

          • Vážení rodičia, deti a plnoletí členovia záujmových útvarov (krúžkov)

            Podľa aktuálneho školského semaforu z 19.1.2022 sa mimovyučovacie aktivity organizujú na základe uznesenia vlády SR č. 29 z 12.1.2022, ktorým bol schválený „Návrh opatrení proti SARS-CoV-2 (variant Omikron)“ a aktuálne platnú vyhlášku 5/2022 Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam hromadných podujatí.

            • Dieťa do 12 rokov a 2 mesiacov sa zúčastňuje krúžkov bez obmedzenia, avšak s dôrazne odporúčaným režimom OTP
            • Dieťa od 12 rokov a 2 mesiacov sa zúčastňuje krúžkov iba za podmienky platného režimu OTP.

            Za osobu v režime očkovaná, testovaná, alebo prekonala ochorenie COVID-19 (ďalej len „ osoba v režime OTP“) sa na účely tejto vyhlášky považuje:

            a) osoba kompletne očkovaná,

            b) osoba, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu; u detí do 18 rokov sa za antigénový test považuje test vykonaný v domácom prostredí v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu v školách,

            c) osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami,

            d) osoba podľa odseku 1 písm. b).

            Na účel testovania  detí do 18 rokov môže byť použitý aj ATG samotest zo školy nie starší ako 48 hodín a jeho potvrdenie môže potvrdiť rodič (na našom tlačive)

            • Osoby od 18 rokov sa zúčastňujú krúžkov iba za podmienky platného režimu OTP.

            Ak nespĺňajú „OP“, musia sa preukázať negatívnym výsledkom testu nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR testu, LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade ATG testu v špecializovanom zariadení  (oficiálnom odbernom mieste)!

            Za účelom šetrenia papierom sme vytvorili opäť jedno tlačivo, ktoré obsahuje *Oznámenie o výnimke z karantény, *Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a *Potvrdenie o vykonaní testu s negatívnym výsledkom – opäť do jednej tabuľky. Toto tlačivo ste povinní (a my Vás o to prosíme) podpísané a s aktuálnym dátumom nosiť na krúžky(rovnako ako doteraz). Mrzí nás množstvo byrokracie, avšak veľmi nám záleží na tom, aby naše zariadenie ostalo otvorené a všetci sme boli zdraví.

            ĎAKUJEME za pochopenie.